Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

OzoneNetwork – Időben az első

2010.10.12. 12:21 klimabarát

Az OzoneNetwork szót ejt minden olyan témáról, ami kapcsolatos az időjárással: óránként pontos és aktuális időjárás- és klímahíreket sugároz hiteles időjárás-jelentő műsorvezetők tolmácsolásában. Segítséget nyújt a mindennapi környezettudatos életmód kialakításában, kiemelten foglalkozik olyan globális kérdésekkel, mint a klímaváltozás, a fenntartható fejlődés, az alternatív erőforrások vagy az eltűnő világok.

Az OzoneNetwork az első magyarországi zöld tévécsatorna, amelyik végre érthetően a lényegről szól. Arról, hogy miért szárad ki, miért olvad el és hova tűnik mindaz, ami több millió év alatt megszületett. A csatorna megmutatja, milyen szórakoztató, leleményes, hihetetlen, katasztrófa- vagy éppen tornádóbiztos is lehet az élet - egy kicsit zöldebben. Ötleteket ad, használható, akár a mindennapokban alkalmazható megoldásokat mutat be.

Reggel 6 órától, napi 20 órás műsoridőben sugároz saját gyártású és vásárolt tartalmat, melynek nagy részét először láthatja a hazai közönség. Az OzoneNetworkön hétköznap inkább sorozatok, hétvégén dokumentumfilmek láthatóak, míg hétfőn-kedden, valamint szombat-vasárnap kétrészes játékfilmeket sugároz a csatorna. A délelőtt általában a természetfilmeké, a délután pedig az öko-témájú műsoroké, míg esténként katasztrófákkal foglalkozó filmek láthatóak.

A csatorna egyik legnépszerűbb sorozata a Brazília, amely a szambán és a riói karneválon kívüli országot mutatja be, a gazdag kultúrát, az ország hagyományait, a fenntartható fejlődésért tett lépéseiket; mindezt az ottani lakosok szemszögéből, a problémákat és megoldásokat is végigjárva. Szintén a legkedveltebb műsorok közé tartozik a Világ legzöldebb házai című sorozat, ahol a nézőknek olyan lakóépületeket mutatnak be, amelyeknek nem csupán a stílusuk lenyűgöző, de pont ennyire környezettudatosak is. Az Öko-tanácsok: Pazarlá$ című műsor jól jellemzi magát a csatornát, és törekvéseit is. A mindennapi családokról szól, arról, hogy nagyobb odafigyeléssel és egyszerűen megvalósítható ötletekkel hogyan lehetnek környezetbarátabbak – és saját pénztárcájuk kímélői is egyben.

A csatorna olyan nagy sikerű filmeket is sugároz, mint például a Ketten a jégen című természetfilm, amely már a mozikat is megjárta, vagy éppen David Attenborough személyes hangvételű dokumentumfilmje a klímaváltozásról.

Miért egyedi az OzoneNetwork?

  • Innovatív, több képernyős (tv, web, mobil), interaktív tartalom, új típusú szórakozási és szolgáltatási forma a magyar piacon.
  • A tévécsatorna kiemelten kezeli a fenntartható fejlődés témakörét, bemutatja annak fontosságát mindennapi életünkben.
  • A csatorna mindennap, óránként élő időjárás-előrejelzésekkel és egyéb környezeti információkkal jelentkezik.
  • Az OzoneNetwork praktikus tanácsokat ad, hogyan éljük környezettudatosan életünket.
  • Valódi értékekkel, tanító jelleggel és egyben szórakoztatóan hívja fel minden korosztály figyelmét környezetünk megóvásának fontosságára.

Témák az OzoneNetwork műsorán:

Fenntartható fejlődés
o A nagy energiablöff (dokumentumfilm)
o Ha elfogy az olaj (dokumentumfilm)

Klímaváltozás

o A félelmetes felmelegedés (dokumentumfilm)
o Ketten a jégen (természetfilm)

Alternatív erőforrások
o Pazarlá$ (reality sorozat)

Eltűnő világok

o Brazília (ismeretterjesztő sorozat)
o Életveszélyes fotóskalandok (reality sorozat)

Ismeretterjesztő sorozatok
o Csodás Földünk (ismeretterjesztő sorozat)
o Víz és New York (dok. film)

Öko-reality sorozatok
o A szomszéd háza mindig zöldebb (reality sorozat)

Egész estés dokumentumfilmek
o A hülyeség kora (dokumentarista játékfilm)

Katasztrófafilmek
o Indíték: a víz (játékfilm)
o Szupervihar (játékfilm)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://klimabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr122828007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása